-Prowadź ma przyjaciółko.-Powiedziałem.
-Już niemogę sie doczekać.
-No to zaczynajmy.-Powiedziałem.
-Leć Froakie.Rzekłem wyrzucając mój nowy nabytek z pokeballa.
-Naprawde musiałaś takiego dobrego pokemona wybrać ?-Spytałem
-Ale dobra nawet z takim przeciwnikiem sobie poradzimy.Troche słyszałem on tym pokemonie i on jest typu lot-smok,więc będzie trudno.
-No dobra.Podbiegnij do niego używając szybkiego ataku ,a następnie użyj Plaskania.
Froakie nie zdołał użyć ataku gdyż Noivern wzbił się w odpowiednim momencie w powietrze i użył Tornada, przez co zdmuchnął go z pola walki, a twoja żaba na dodatek uderza w drzewo
F: 70
N: 100
-Nic ci sie nie stało Froakie ?-Spytałem troskliwie pokemona.
-Dobrze teraz go uderzysz.Użyj podwójnego zespołu ,a potem bąbelków , tylko uważaj żeby Noivern znowu cie nie zdmuchnął.
Froakie otrząsnął się dając znak że może dalej walczyć. Tym razem Noivern użył Boom Wybuchu i zlikwidował wszystkie klony Podwójnej Drużyny uderzając też prawdziwą wodną żabkę. Froakie próbował jeszcze Bąbelków ale pokemon latający smok bez problemu uniknął ich
F: 50
N: 100
-Froakie nie udało ci się lecz ja wierze że teraz ci sie uda spróbuj jeszcze raz.
-Nie dobrze.-Pomyślałem.
-Dobra Froakie teraz jestem pewien ,że ci sie uda użyj wodnego pulsu w ziemie tak abyś utworzył wodną ścianę ,a następnie stojąc za tą ścianą użyj szybkiego ataku.
Zanim wydałeś komendę widzisz jak rywalka wydaje komendę do kończącego ataku Smoczego Pulsu. Wodna ściana była dobrym pomysłem gdyż przeciwnik nie trafił twojego pokemona a na domiar dostał Szybkim Atakiem
F:35
N:90
-Haha świetnie Froakie tak trzymaj.-Pochwaliłem pokemona.
-Teraz użyj podwójnego zespołu a następnie uderz wodnym pulsem w góre tak aby woda która spłynie na przeciwnika zepchneła go z wielką siłą na dół.
-Świetnie Froakie teraz użyj szybkiego ataku a następnie plaskania póki leży na ziemi.
Ostatnio edytowany przez Silvercio (2014-03-02 09:52:39)