Rozdział I: Witaj Subete !!
Na półwyspie iberyjskim znajduje się piękny i malowniczy region Subete . Żyje w nim wiele gatunków pokemonów z każdego regionu . Można zaleźć tu wszystkie pokemony . Profesorem z tego regionu jest prof. Hamachi . Liderzy przyjechali tu z wszystkich stron świata pokemon . Swoją sale otworzyli tu m. in. Lt. Surge, Falkner, Norman, Fantina oraz Lenora, ale to tylko niektórzy z liderów . Region pokrywają bogate w roślinność lasy oraz nawet pustynie oraz jest jedna pustynia lodowa . Historia ta opowiada o losach pewnego chłopaka imieniem Takeshi który postanowił przemierzyć ten region . Pochodzi on z regionu Unova, ale kiedy dorosną do wieku w którym musi rozpocząć przygodę musiał razem z ojcem przeprowadzić się do Subete więc tutaj rozpocznie swoją przygodę.
Wstał rano i zrobił wszystko jak każdy rozpoczynający przygodę trener, ale on postanowił zostać również koordynatorem, ale miał na celu bardzie osiągnąć coś w karierze trenerskiej . Po zjedzeniu śniadania pożegnał się z ojcem który dał mu swój amulet szczęścia jakim była muszelka znaleziona przy brzegu morza kiedy on zaczynał przygodę . Wyszedł z domu, profesor był praktycznie jego sąsiadem więc znał go dobrze . Jest blisko laboratorium a tu z hukiem wybiegły Poliwag, Pachirisu i Caterpie, każdy w inną stronę a za nimi asystent profesora który na imię ma Vincent . Mały Poliwag wskoczył na ramię Takeshi'ego i schował się przed asystentem który pobiegł za Pachirisu . Mały bardzo wtulił się w Takieshi'ego co się obojgu spodobało . Wszedł razem z nim do gabinetu profesora .
-Oo, widzę że przyprowadziłeś małego uciekiniera . Daj mi go.. - kiedy Hamachi podszedł aby wziąć małego pokemona ten zaczął się denerwować i skakać po całym Takieshi'm .
-Chyba się zaprzyjaźniliście . - stwierdził profesor
-Tak mi się wydaje profesorze że on bardzo chce ze mną zostać.. - powiedział chłopiec nieśmiało
-No dobrze, ale licz się z tym że on nie jest za dobrym pokemonem, ponieważ wczoraj wykluł się z jaja i nie jest starterem . - ostrzegł Hamachi
-Tak panie profesorze, ale on teraz jest dla mnie czymś więcej niż pokemonem do walki - stwierdził chłopak
-OK ! A tu są twoje pokeball'e, pokedex oraz pare tam innych rzeczy od twojego taty - powiedział i dał plecak przyszłemu podróżnikowi
-Dziękuje profesorze, do zobaczenia - pożegnał się i wyszedł..
Tuż po wyjściu z laboratorium Takeshi dogłębnie poznał się z Poliwagiem, również się bawili oraz kiedy nadeszła chwila wyruszenia w podróż zeskanował go jeszcze pokedexem..
Pokémon kijanka. Poliwag jest pokemonem wodnym. Ewoluuje w Poliwhirla . Na brzuchu widoczna jest czarna spirala na białym tle . Jego ogon sprawia że jest świetnym pływakiem .
Ostatnio edytowany przez Russel (2011-05-02 11:35:29)
Trochę mało akcji .. i jakim cudem pierwszy rozdział ma nr. 2 xD
Dobra dobra zaczeło się nawet ciekawie ale takja mówiłam - ciut za mało akcji poza tym jest ok.
7/10
Krótki rozdział co bardzo szybko się czyta.Troszke mało opisów,ale na początek 7/10
Ostatnio edytowany przez Luck (2011-05-02 12:36:07)
Fajny fick , ale trochę za krótki .
8/10
Imię : Nancy
Nazwisko : Kimoko
Przedmioty : 6 PokeBalli , 1 opakowanie karmy dla pokemonów , 1500 $ , PokeNav, PokeDex , 10 Kwiatów Gracidea
Pokemony :
Shaymin - Samiec
Nie siedzi w pokeballu tylko na moim ramieniu lub chodzi obok mnie
Typ :
Typ :
ataki : Absorbcja , Kula Energii , Słoneczny Promień , Burza Liści , Ostry Liść
Dratini - Samiec
Typ :
ataki : Atak Ciałem , Chytre Spojrzenie , Oplątanie , Atak Głową , Chytre Spojrzenie , Smoczy Oddech
Pomyta - Samica
Typ :
ataki : Akcja , Szybki atak , Miotacz Płomieni , Tupanie , Krąg Ognia , Ognisty Strzał , Skok , Kontra Tarcza
Psyduck - Samiec
Typ :
ataki : Wodna Broń , Wodny Wir , Strumień Wody , Akcja
To ja może skomentuje to trochę dokładniej. Doszukałam się większej ilości błędów niż tylko długość rozdziału. Otóż jest trochę dość rażących błędów ortograficznych, językowych i gramatycznych. Fabuła również nie jest zbyt rozbudowana.
Moja ocena to 6/10