Ogłoszenie

1. Pokemon dnia to: Bisharp

Każdy kto ma go przy sobie niech dopisze sobie 2500$. Dziś jest większa szansa na schwytanie jego, jak i jego poprzednich/następnych ewolucji.

#1 2010-07-26 09:46:10

Tsume

http://i55.tinypic.com/2vjpo4k.png

Punktów :   
Prywatny MG:: 12 lat
Cel: Złapać Eevee, evo i Shaymin'a.
Najlepszy Przyjaciel/Przyjaciółka: brak
Największy Rywal: brak

Memento mori

Prolog

...Każdy z niecierpliwością wyczekiwał tego dnia.
   Cały las zebrał się w jednym miejscu, żeby powitać nowego dziedzica tronu, przyszłego króla... Jednak nikt nie spodziewał się, że był to ostatni dzień życia każdego z zebranych tam Pokemonów...

Dwie Mightyeny, samiec i samica alpha, patrzyli z zniecierpliwieniem, na szarawe jajo, z którego już nie długo miał wykluć się ich syn- mały, wilczy książę.
   - Ookami? - zapytał jakiś Pokemon, a wilczyca odwróciła się w jego stronę. - Czy aby nie za długo czekamy? Yoru już dawno powinien roztrzaskać skorupę jaja! Czy to nie aby nie oznacza, że... - zawahał się, ponieważ samica alpha warknęła ostrzegawczo; jednak po chwili kontynuował: -Yoru jest najsłabszym wilkiem z miotu?
   Wilczycą wstrząsnęło to, co usłyszała. A może, ten Persian miał rację? Nie, to nie było możliwe! A jeśli jednak? Jeśli całym lasem i okolicznymi miastami ma rządzić szczenię, które było najsłabsze z miotu...?
   Jej przemyślenia przerwały radosne okrzyki; natychmiast odwróciła się i zobaczyła, że na gładkiej jak dotąd skorupce jaja pojawiło się małe pęknięcie. Potem następne i jeszcze następne...
   Ookami odetchnęła z ulgą. "Nareszcie!" - pomyślała - "nareszcie Yoru pokaże wszystkim, że jest warty byciu dziedzicem tronu!"
   Jednak, wilczyca kłamała. Nic nie wskazywało na to, żeby 'Yoru' miał być nowym królem. Nic, a nic!

Nagle, zupełnie nagle, nastąpił wybuch. Nikt nie widział jego źródła, jednak poprzedzony on był cichym, szczenięcym krzykiem:
   - Memento mori!

W tym samym czasie, niedaleko, rozgrywała się podobna scena- tylko, że ktoś, kto miał wykluć się z jaja, nie miał być dziedzicem tronu. Był to po prostu zwykły, najzwyklejszy Absol.
   - Posłuchaj, kochanie! Trudno, że to najsłabszy wilk z miotu, przecież nie możesz go tak po prostu zabić! - krzyknął zdenerwowany Absol, rodzic niewyklutego jeszcze jaja.
   - Posłuchaj, kochanie - warknęła jego żona, obnażając kły - on jest niepotrzebny! I tak jest tutaj za dużo bachorów! Jeden mniej, to żadna strata, prawda?
   Jednak wilk nie był tym przekonany; dalej stał w jaskini, pomiędzy jego niewyklutym dzieckiem, a wilczycą.
   - Nie-pozwolę-ci-go-zabić! - krzyknął, kładąc nacisk na każde słowo.
   Wilczyca potrząsnęła łbem i usiadła na ziemi; schowała kły, wzięła głęboki oddech i powoli wypuściła powietrze.
   - No dobrze... Poczekajmy - mruknęła i spojrzała na jajo; krzyknęła przerażona.
   - Co, co jest? - zapytał wilk i powędrował za wzrokiem żony; natychmiast odskoczył od jaja.
   - Co-to-jest?! - spytała Absol, patrząc z niedowierzaniem na dwa słowa, napisane na ziemi.
   - Memento mori - przeczytał wilk i spojrzał na samicę. - To niemożliwe!
   A jednak. Przepowiednia się spełniła...
   - Ale ja nie chcę umierać! Nie wierz w to, co powiedziała ta głupia 'wróżka'! Nie wierz! - krzyknęła, wtulając pysk w srebrne futro swojego partnera; po jej policzku spłynęła samotna łza.
   Kilka dni wcześniej byli u 'wróżki'. Zapytali ją, dlaczego ich dziecko jeszcze się nie wykluło. Odpowiedziała, że dziecko to będzie ich zgubą; że będzie zabijać każdego, kogo napotka. Wyśmiali ją, jednak teraz już wiedzieli, że to wszystko było prawdą; a to oznaczało, że zostało im tylko kilka sekund życia...
   Jednak byli zbyt wstrząśnięci tym, co usłyszeli, żeby cokolwiek teraz powiedzieć. A nawet jeśli, na słowa było już za późno.
   - Nie chcę umierać - powtórzyła wilczyca.
   I wtedy, na skorupie jaja pojawiło się pęknięcie; zaraz po nim zobaczyli oślepiający blask, a potem już tylko ciemność... Zginęli.
   Oby dwoje nie zdawali sobie sprawy, że temu wszystkiemu, z ukrycia, przyglądała się piątka małych Absolów, które również zginęły...

Trochę to dziwne, ale w odległości około stu metrów od obu nieszczęść, miał miejsce jeszcze jeden, straszny wypadek.
   Zdarzył się on w nocy, w pewnej ubogiej i opuszczonej chatce, służącej kiedyś za schronienie dla rodziny Eeveech. Wypadek był bardzo podobny do pozostałych, jednak zmieniło się parę szczegółów- nie było tam nikogo, kto zginąłby przez zabójczy blask; nikogo, kto mógłby zobaczyć, jak jajo pęka na tysiąc kawałków i wychodzi z niego Umbreon. Tak, Umbreon, nie Eevee.
   Bardzo ciekawy przypadek- zaraz po urodzeniu, był tak szczęśliwy, że ewoluował...

I tak oto, w ciągu jednego dnia, narodziły się trzy zguby tego świata...

Rozdział I: Mistrz zabójców

Dokładnie trzy lata minęły od czasu narodzin trzech, zabijających wzrokiem wilków...

- Kaosu! Hanran! - krzyknął zniecierpliwiony Gekido, przechadzając się po dróżce prowadzącej do miejsca spotkań starszyzny. Był bardzo niecierpliwy.
   - Gekido? Przecież mówiliśmy ci, że najpierw musimy coś zjeść! - odkrzyknął Kaosu, wybiegając z krzaków; jego kły były jeszcze brudne od krwi.
   - Mówiliśmy? Ty i kto, a poza tym, kiedy? - zapytał zdenerwowany Absol, zmuszając Poochyenę do odwrócenia się i sprawdzenia, czy nie ma za nią Umbreona. Niestety, nigdzie go nie było.
   - Haaaaaaaaaaanraaaaaaaaaaan! - zawołał Kaosu, jednak odpowiedziało mu tylko echo.
   Gdzie jesteś, Hanran? - pomyślał Gekido i rozejrzał się.
   - Tutaaaaaaj! - krzyknął Umbreon, wyskakując z krzaków i spadając prosto na Absola, przy okazji przewracając go.
   - Ty... Ty... - Gekido spojrzał na niego zdenerwowany, jednak Hanran nic sobie z tego nie robił. - Jesteś dziecinny... - dokończył, powoli się opanowując, a Hanran uśmiechnął się. - To idziemy?
   - Jasne, jak chcesz - powiedział Kaosu, zaczynając iść w stronę miejsca spotkań starszyzny.
   - A... Po co w ogóle tam idziemy? - zapytał Hanran, patrząc gdzieś w dal (byle nie na Gekido) i idąc za Poochyeną.
   Absol westchnął.
   - Pytałeś się już z milion razy - mruknął znudzony, a po chwili dodał: - chcesz być wojownikiem?
   - Chcem - odparł Hanran, a Kaosu zaśmiał się.
   - Nie umiesz powiedzieć 'chcę'? Nie zachowuj się jak dzieciak... Chociaż to nawet zabawne.
   - Nie, nie umiem. - odpowiedział naburmuszony i pobiegł, wrzeszcząc radośnie na cały las: - Chcem być wojownikiem! Chcem być wojownikiem!

Po jakichś dwudziestu minutach marszu, dogryzania sobie nawzajem i wrzeszczenia 'Chcem być wojownikiem!', szczeniaki dotarły na małe, niezalesione wzgórze, z którego widać było cały las.
   Na samej górze, w kręgu, siedziało dwanaście wilków. Każde ze zwierząt miało zamknięte oczy i szybko, niemal niedostrzegalnie poruszało ustami, jakby modliły się niemo.
   Kiedy Gekido, Kaosu i Hanran zbliżyli się do nich, starszyzna nawet nie drgnęła; tylko w ogóle przestała się ruszać.
   - Witajcie - powiedziała jedna z Mighyen.
   - Guten Morgen - odparł Hanran, wyszczerzając zęby w uśmiechu.
   - Nie zachowuj się jak debil - warknął cicho Kaosu, a stare wilki zaśmiały się. - Proszę nie zwracać na niego uwagi, dzisiaj coś mu odwala - powiedział do starszyzny, a ta natychmiast przestała się śmiać.
   - W jakim celu do nas przybyliście? - zapytał ten sam wilk, który wcześniej ich przywitał.
   - Chcemy zostać wojownikami. - odparł Gekido, występując przed Poochyenę i Umbreona.
   Wilk przekrzywił lekko głowę i westchnął, nie odwracając się jednak i nie otwierając oczu.
   Wiedział, że nie może im odmówić. Wilcze legendy mówiły, że nie wolno odmawiać szkolenia szczeniakom w wieku trzech lat, a wilki bardzo szanowały legendy.
   - A więc dobrze. Mamy już nawet kandydata na waszego mistrza - powiedział i krzyknął: - Senshi!
   Przez dłuższą chwilę nic się nie działo, jednak potem dało się słyszeć ciche łomotanie skrzydeł, które z czasem stawało się coraz głośniejsze i jakby... bliższe.
   Kiedy dźwięk stał się naprawdę głośny, okazało się, że nowym mistrzem szczeniaków ma zostać Salamance.
   - Witajcie - przywitał się lądując, a członkowie starszyzny skinęli tylko głowami.
   - Cześć - powiedział Kaosu. - Czy to ty masz nas uczyć? - spytał, chociaż wątpił w to, aby ktokolwiek poza Gekidem i Hanranem mógł spojrzeć mu w oczy i nie zginąć.
   Salamance odwrócił głowę w ich stronę i przyjrzał się dokładnie nowym uczniom, starając się nie patrzeć im w oczy; westchnął.
   - Tak - odpowiedział, skupiając swój wzrok na Kaosu. - Nie dziwię się, że chcecie nauczyć się zabijać. W waszym wieku byłem taki sam... No, poza jednym wyjątkiem- nie zabijałem wzrokiem, lecz w honorowej, bądź nie, walce. - mruknął.
   Dopiero teraz Poochyena, ze zdziwieniem zauważyła, że Senshi patrzy jej prosto w oczy.
   Co jest?! Czemu on... jeszcze żyje?! - pomyślała zmieszana.
   - Czemu... - zaczęła, jednak nie za bardzo wiedziała, jak to powiedzieć - czemu jeszcze żyjesz? - zapytała, nie ukrywając zdziwienia.
   - Nie wiem. - odparł Senshi. - Ale to chyba oznacza, że mogę być waszym mistrzem bez obawy o własne życie - dodał, a Kaosu pokręcił głową z uznaniem.
   - Kiedy zaczynamy trening? - spytał Gekido.
   - Teraz - odpowiedział spokojnie Senshi. - Chodźcie - dodał, zlatując powoli ze wzgórza i lądując gdzieś w lesie.
   - A więc chodźmy - zarządził Hanran, zaczynając zbiegać z górki. Za nim pobiegli Absol i Poochyena, którzy nadal dziwili się, że Salamance wciąż żyje.
   Kto wie, kim jest ten cały Senshi... - pomyślał Kaosu, patrząc w stronę drzew, pośród których zniknął ich nowy nauczyciel. Jednak, coś mi mówi, że nie jest tym, za kogo się podaje... Po treningu porozmawiam o tym z Gekidem i Hanranem. Może im też coś tutaj nie pasuje? W końcu, nie zginął patrząc nam w oczy... - dodał i skrzywił się. Czuję nadchodzącą wielką siłę...

Rozdział II: Trening

Hanran, który przez dłuższy czas szedł za Gekido, razem z nim bardzo szybko znalazł nauczyciela, w przeciwieństwie do Kaosu- ten, cały czas zamyślony, przez jakieś dwadzieścia minut musiał szukać Salamance'a, Absola i Umbreona.
   - Kaosu - powiedział znudzony Senshi, patrząc na nowego ucznia, wychodzącego z krzaków. - Widać, że twoje umiejętności tropiciela w nawet najmniejszym stopniu nie są tak doskonałe jak Gekida. - dodał, a Absol uśmiechnął się.
   - Senshi - zaczął Kaosu; był bardzo zdenerwowany. - Nawet w najmniejszym stopniu nie obchodzi mnie, jak doskonałe są umiejętności Gekida. Jestem Kaosu, a nie Gekido.
   Salamance zaśmiał się.
   - Nie prawda. Nie jesteś Kaosu, jesteś Yoru. - zauważył.
   Poochyena odsłoniła kły i warknęła cicho:
   - Memento mori.
   Nastała długa chwila ciszy.
   - A... Na czym ma polegać trening? - zapytał nieśmiało Hanran, a Senshi i Kaosu natychmiast przenieśli na niego wzrok.
   - Na dzisiejszym treningu, będzie trochę tropienia. - odparł, a Gekido podskoczył z radości. - Najpierw wytropicie Pokemony po ich śladach, a potem zabijecie i przyniesiecie ciała tutaj.
   - A jak niby mamy rozpoznać Pokemony po ich śladach? - zapytał zdziwiony Kaosu, a Senshi prychnął.
   - Mój drogi Kaosu, najwyraźniej nie masz zielonego pojęcia o tropieniu, nieprawdaż? - spytał, a Poochyena zwiesiła głowę. - Tak więc będziesz pracował w parze z Hanranem.
   Gekido posłał nauczycielowi pytające spojrzenie.
   - Gekido już udowodnił, że jest wspaniałym tropicielem. - ciągnął Salamance. - Więc będzie ćwiczył sam. Szczerze mówiąc, myślę, że nigdy nie będziecie w tropieniu tak dobrzy jak on. - dodał, patrząc na Umbreona i Poochyenę. - A teraz ruszajcie.
   Absol, jak oparzony, niemal natychmiast zaczął biec; nie obchodziło go, w jaką stronę biegnie, byle tylko Kaosu i Hanran nie mogli go dogonić.
   Jednak, dwójka wilków nie miała najmniejszego zamiaru śledzić Gekida.
  - No, idźcie już - mruknął Senshi, lecz bez skutku. Poochyena i Umbreon stali w tym samym miejscu, nawet się nie ruszając.
   Hanran?- zapytał Kaosu, a wilk odwrócił w jego stronę głowę.
   Tak?
   Nie uważasz, że Senshi dziwnie się zachowuje?
   Zazdrosny?
   Nic z tych rzeczy! A nawet jeśli, Gekido od urodzenia uczył się tropienia, podczas gdy ja trenowałem siłę.
   Taaa... A ja jestem wspaniałym strategiem.
   Serio?
   Tak, ale...- urwał, ponieważ Salamance machnął mocno skrzydłami, wywołując silny wiatr; kiedy tylko ustał, wilki spojrzały na niego pytająco.
   - IDŹCIE JUŻ! - ryknął, a Umbreon i Poochyena pognały przed siebie.

- Gekiiiiiiiido! - krzyknął  Hanran, kiedy znaleźli się poza zasięgiem słuchu i wzroku mistrza.
   - Myślisz, że odpowie? - zapytał Kaosu, a Umbreon przytaknął.
   - To w końcu mój.... ym, to jest... nasz kolega.
   - Mimo wszystko, wątpię, żeby chciał nam pomóc. Senshi naopowiadał mu głupstw, jakim to jest wspaniałym wojownikiem - mruknął, uderzając z całej siły w kamień, jakby wyobraził sobie, że jest to jego mistrz; kamień po chwili zabarwił się na czerwono, a Kaosu oblizał łapę, z której spływała cienka strużka krwi.
   - Musisz to ograniczyć do minimum - powiedział Hanran ze wstrętem, patrząc na Poochyenę.
   - Ale że co? - spytał Kaosu, udając, że nie wie o co chodzi.
   - Jeśli zostawisz za sobą za dużo krwi, inne, większe drapieżniki mogą zacząć nas śledzić, a potem zaatakować w odpowiednim momencie; a wtedy nawet zabójcze spojrzenie nic nie pomoże. Po prostu koniec, rozumiesz? A poza tym, możesz wykrwawić się na śmierć, czego też byś nie chciał.
   Kaosu spojrzał na niego szczerze zdziwiony. Nigdy nie pomyślałby, że Hanran może być odpowiedzialny i tak... mądry? On sam nigdy by się tego nie domyślił... Jednak brzmiało to bardzo realistycznie.
   - Tak... To prawda - mruknął, zlizując z łapy ostatnią plamę krwi.
   - To jak, idziemy? - spytał Hanran, wskazując na odciski łap na ziemi.
   - Em... A wiesz, jaki to Pokemon? - zapytał Kaosu.
   - Sądząc po wielkości i kształcie, szedł tędy młody Luxio. - odparł, przyglądając się bliżej śladom - Jakieś pięć minut temu! Powinniśmy go dogonić!
   - Ale... Skąd wiesz? - spytała zdziwiona Poochyena.
   - Już mówiłem- po wielkości i kształcie. - odpowiedział.
   - No dobrze, a więc chodźmy - mruknął niechętnie Kaosu.

Podczas gdy Kaosu i Hanran tropili Luxio (a przynajmniej próbowali), Gekido skupiony był na kilku celach na raz.
   Po pierwsze, chciał upolować kilka Tailowów. Był to łatwy łup, który prawdopodobnie nie zadowoliłby Senshiego; w końcu, tak wierzył w umiejętności tropienia Absola... Dlatego też, jego drugim celem został młody Grotle, a trzecim, nadprogramowym, stado Eeveech, które pojawiły się niedawno w tej okolicy.
   Polowanie rozpoczął od najłatwiejszej do zabicia, acz trudnej do znalezienia zdobyczy- Tailowa.
   Wskoczył na pierwsze drzewo, a następnie, bardzo ostrożnie przeszedł na drugie. Szczęście w nieszczęściu - wiatr wiał prosto w jego twarz, nie pozwalając ofiarom na wyczucie Absola, jednak utrudniało mu to nieco poruszanie się bezszelestnie pośród drzew.
   - Memento mori - szepnął najciszej jak mógł; jego zmysły niemal natychmiast wyostrzyły się. Uśmiechnął się.
   Zawsze kiedy mówił te dwa słowa, wszystkie jego zmysły wydawały się lepsze. Nie wiedział, dlaczego tak się dzieje, ale było to bardzo przydatne- podczas polowania, jak również w zwykłym życiu; jeśli jego życie można było nazwać 'zwykłym'.
   Nagle usłyszał szelest krzaków. Zwykły, niedoświadczony łowca odwróciłby szybko głowę, jednak nie on- wiedział, że tak gwałtowny ruch mógłby wystraszyć potencjalną ofiarę. Tak więc powoli odwrócił łeb i spojrzał w stronę, z którego dobiegł szelest.
   Okazało się, że tyle hałasu robił młody Grotle, którego Gekido wypatrzył wcześniej na swoją ofiarę. Wiedział, że pokona żółwia bez trudu, jeśli nie zabójczym spojrzeniem, to zwykłym uderzeniem.
   Na szczęście Grotle stał tyłem do Absola, więc nie mógłby zareagować tak szybko, jak gdyby stał przodem do łowcy. To dawało Gekidowi dodatkowe szanse na zwycięstwo- zanim Grotle odwróciłby się w stronę przeciwnika, minęłyby wieki; a poza tym, na pewno najpierw spojrzałby na łeb przeciwnika, przez co Absol zabiłby go jednym spojrzeniem.
   Gekido nie widział sensu w dalszym snuciu planów- wszystko zostało dopięte na ostatni guzik. Wiedział, że wygra, był tego więcej niż pewny. Spojrzał jeszcze raz w stronę, gdzie prawdopodobnie kryły się Tailowy, a następnie przeniósł wzrok na Grotle.
   Bez ostrzeżenia wyskoczył z liści; Grotle odwrócił się, słysząc tak głośny i gwałtowny dźwięk, jednak było już za późno.
   Absol spojrzał mu prosto w oczy; żółw niemal natychmiast padł na ziemię bez ducha, czemu towarzyszył niesamowity huk.
   Łowca rozejrzał się; czuł się teraz lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Szybko chwycił Grotla za kark i zaczął iść w stronę Senshiego- ofiara była za ciężka, żeby mógł biec, a nawet kiedy szedł, czuł, jak opuszczają go wszystkie siły...

Senshi cały czas czekał na uczniów w bezruchu, obserwując wszystko niewidzącymi oczami.
   Kiedy wreszcie usłyszał szelest krzaków, nawet nie drgnął; po prostu czekał.
   - Senshi! Zobacz, co upolowaliśmy z Kaosem! - krzyknął Hanran, wbiegając na polanę z Luxiem w pyszczku. Za nim szedł wyraźnie spięty Kaosu.
   - Z Kaosem, hę? - spytał, patrząc podejrzliwie na Poochyenę. - W takim razie, dlaczego nie pomogłeś Hanranowi nieść łupu?
   - Bo ja musiałem go nieść przez połowę drogi - odparła Poochyena, patrząc prosto w oczy mistrza; całe jej futro na grzbiecie najeżyło się, kończyny spięły, gotowe do skoku i natychmiastowego uśmiercenia smoka ugryzieniem w miękką, nieosłoniętą łuskami szyję.
   - I pewnie Hanran sam zabił tego Luxia? - spytał Salamance, nie zwracając najmniejszej uwagi na zagrożenie własnego życia.
   Kaosu nie wytrzymał i skoczył, prosto na Senshiego. Jednak mistrz okazał się szybszy- natychmiast zasłonił się skrzydłem, zamieniając je na stalowe.
   Poochyena była równie szybka. Odbiła się od skrzydła, następnie od drzewa i znów skoczyła na Senshiego, jednak ten ponownie zasłonił się skrzydłem. Kaosu, miast odbić się od środka skrzydła, skoczył na jego krawędź, a potem na grzbiet mistrza.
   Niemal w tym samym momencie, coś go z niego zepchnęło. Zdziwiony odwrócił się i ujrzał Gekida, stojącego jakieś trzy metry od niego. Całe jego ciało otaczała czarna energia.
   - G-G-Gekido? - spytał Hanran, patrząc na Absola zdziwiony.
   - COŚ TY MU ZROBIŁ?! - ryknął Kaosu, a Salamance zaśmiał się.
   - Przygotuj się na walkę! - krzyknął, wzbijając się do góry i zostawiając trzy wilki same.
   - Gekido? - powtórzył Hanran, a Absol ryknął rozwścieczony.
   - Nie, to nic nie da. On opanował jego umysł... Hanran, widzisz? Miałem rację. Coś z nim było nie tak, a teraz w dodatku opanował umysł Gekida! Żeby go odzyskać, musimy zwyciężyć w tej walce...
   Chociaż nie sądzę, żebyśmy mieli jakiekolwiek szanse na wygraną.- dodał w myślach.

Rozdział III: Anthony

Kiedy Absol rzucił się na Kaosu, rozpoczynając tym samym walkę, trójka wilków nawet nie zauważyła, kiedy się ściemniło. I to bardzo ściemniło.
   - Gekido, przecież jesteśmy twoimi przyjaciółmi! - krzyknął Hanran, wciąż wierząc, że zdoła uwolnić Absola spod wpływu Senshiego.
   - To nic nie da! - warknął na niego Kaosu, przepoławiając kulę cienia, której Absol musiał niedawno się nauczyć. - Lepiej mi pomóż z nim walczyć!
   - Ale... To nasz przyjaciel... - powiedział nie przekonany Hanran.
   - Teraz to Senshi, a nie Gekido! On opanował jego umysł, ile razy mam ci to powtarzać?! - Kaosu ryknął z bólu, kiedy dostał silną kulą cienia w brzuch i odleciał kilka metrów, uderzając w drzewo.
   - Teraz cię mam - syknął Absol, powoli podchodząc do Kaosu; kiedy był już bardzo blisko i miał zadać ostateczny cios, Umbreon zebrał w sobie całą siłę i zaatakował go kulą cienia, przez co, zaskoczony Gekido poleciał kilka metrów dalej.
   Skierował rozwścieczony wzrok na Hanrana, jednak ten nic sobie z tego nie robił.
   - Zabiję cię! - krzyknął Absol, rzucając się na Umbreona. Jednak popełnił pewien błąd, który od razu zobaczył Kaosu- zawsze atakował tylko jednego przeciwnika, nigdy dwóch. Wykorzystał więc to, że Absol był w powietrzu i zaatakował go w brzuch akcją, przez co Gekido odleciał kilka metrów dalej.
   Znów spojrzał na Hanrana wściekłym wzrokiem; jednak tym razem Umbreon nie stawił czoła zabójczemu spojrzeniu, tylko poddał się, krzycząc z bólu. Najwyraźniej tak działał 'zabójczy wzrok' na inne Pokemony, które również nim dysponowały.
   - Poddaję się, tylko przestań, proszę, przestań! - zapiszczał, zwijając się z bólu; Absol spojrzał na Hanrana nieco łagodniejszym wzrokiem zwycięscy, a potem skupił się na Kaosu.
   - Mnie w ten sposób na pewno nie pokonasz - syknęła Poochyena i niemal w tej samej chwili została powalona mrocznym pazurem. Odwróciła się ostatkiem sił i ujrzał Absola, który zbliżał się do niej, dziwnie się uśmiechając...

Kaosu obudził się w ciemnym pomieszczeniu; jedynym źródłem światła były trzy stare pochodnie, z czego jedna z nich przygasała.
   Rozejrzał się i ujrzał śpiącego Hanrana, z ciężkimi ranami na brzuchu oraz plecach. Najwyraźniej śniły mu się koszmary, ponieważ zaciskał nerwowo zęby i przewracał się na boki.
   - No, nareszcie się obudziłeś - usłyszał głos Senshiego i natychmiast skierował wzrok w stronę, z której dobiegał. Stanął jak wryty, widząc Darkraia.
   - C-co?! - spytał, patrząc z niedowierzaniem na legendarnego Pokemona, stojącego za kratami. Teraz zrozumiał chociaż trochę- był w lochu, należącym prawdopodobnie do jego mistrza, który okazał się Darkraiem.
   - Tak... A teraz pozwól, Kaosu, że wyjaśnię ci to wszystko, o co tutaj chodzi - mruknął Senshi, patrząc z rozbawieniem na Kaosu. - Jestem samozwańczym lordem Darkraiem, bratem boga Pokemonów, Arceusa. To dzięki niemu, mogłem oprzeć się waszemu zabójczemu wzrokowi i dlatego mogłem przyjąć formę Salamanca... Ale po co cię schwytałem? Ponieważ jesteś mi potrzebny do zapanowania nad światem... Wiem, to mało ambitny cel, ale zawsze jakiś, nieprawdaż? - spytał, a Kaosu przytaknął, mimo woli. - A po co był mi Gekido? Nauczyłem go kilku przydatnych ataków, aby mógł schwytać cię i tego Umbreona. - ciągnął. - A ten, tam - wskazał na śpiącego przy ścianie Pokemona, którego Kaosu wcześniej nie zauważył. - Zresztą. Niech sam ci powie... A teraz żegnam - powiedział, odlatując i pozostawiając Poochyenę samą ze swoimi myślami- samą, jeśli nie liczyć dwóch towarzyszy nędzy, którzy aktualnie spali.
   Kaosu nie zamierzał jednak długo obmyślać planu ucieczki- postanowił najpierw zaprzyjaźnić się z Pokemonem, który, skulony w kłębek, pogrążony był w śnie.
   Szturchnął go lekko; czarna kulka odwróciła się przodem do niego i otworzyła oczy. Poochyena odskoczyła jak oparzona, widząc puste oczodoły Houndoura.
   - Witaj. Czekałem, aż skończysz rozmawiać z Darkraiem... A teraz powiedz, jak się tutaj dostałeś? - spytał; jego głowa była odwrócona dokładnie w stronę Poochyeny, mimo tego, iż nie posiadał oczu.
   - Najpierw powiedz mi proszę, jak straciłeś oczy? - odparł Kaosu.
   Houndour westchnął.
   - Eh... Otóż, jestem synem Houndoom i Lucaria, dzięki czemu mogę wykrywać aurę innych; bardzo to ułatwia poruszanie się w tym niebezpiecznym świecie bez oczu... A jak je straciłem? Nie pamiętam. Nie mam wzroku od dzieciństwa, chyba podczas jakichś zabaw w szkole, ktoś mi je wydłubał... - mruknął, przekrzywiając lekko głowę. - A teraz powiedz, Kaosu, jak się tutaj dostałeś?
   - Skąd znasz moje imię? - zapytał wilk, zdziwiony.
   - Darkrai kilka razy tak do ciebie powiedział. - odparł beznamiętnie Houndour.
   - Ah, no tak... A trafiłem tutaj przez mojego przyjaciela, Absola - powiedział Kaosu, a potem opowiedział mu, jak razem z Gekidem i Hanranem poszedł do starszyzny, jak przydzielili mu mistrza i jak przebiegł pierwszy trening. Houndour słuchał uważnie, od czasu do czasu kiwając głową, bądź zadając jakieś pytanie, na które Kaosu od razu odpowiadał.
   - I tak oto się tutaj dostałem - zakończył, a jego towarzysz przytaknął i ziewnął.
   Nagle, za kratami pojawił się Darkrai.
   - Aha, zapomniałem dodać, że od teraz nazywasz się Kaos, a nie Kaosu - mruknął, a Poochyena nawet nie stawiała oporu, tylko przyjęła nowe imię z godnością.
   - Pozwalasz mu na to? - zapytał Houndour, kiedy Senshi zniknął im z oczu.
   - A czemu nie? Właściwie, to Kaos bardziej mi się podoba - odparł wilk, spuszczając głowę. Był bardzo zmęczony.
   - Widzę, że już prawie śpisz/b] - zauważył Houndour. - [b]Oh, niemal zapomniałem. Nazywam się Anthony. - dodał, jednak Poochyena nie usłyszała tego, ponieważ zasnęła.

Następnego dnia Kaosa obudziły głośne kroki; ktoś najwyraźniej schodził do lochu, złożyć im wizytę.
   - ...a najlepsze było to, że wy myśleliście, że śpię! A tak naprawdę udawałem i słuchałem o czym gadaliście! - zaśmiał się Hanran, który najwyraźniej już od kilku minut rozmawiał z Anthonym. - O, Kaos! Cześć!
   - Część, Hanran, cześć, Anthony - odparła Poochyena, podchodząc do nich.
   W tej samej chwili, dwa Pidgeoty wrzuciły do lochu Gekida; jego ciała nie osłaniała już mroczna energia.
   - Gekido! - krzyknęli jednocześnie Hanran i Kaos, podbiegając do rannego Absola.

BOHATEROWIE

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/f/fc/261Poochyena.png/180px-261Poochyena.png
Kaos - potomek pary alpha, rządzącej całym lasem. Jego prawdziwe imię brzmi ''Yoru'', jednak nikt nigdy go nie używa- i słusznie. Kaos zabiłby każdego, kto nazwałby go Yoru... Zawsze myśli tylko o śmierci i nauce nowych ataków; jego ciosy są naprawdę potężne, mimo młodego wieku. Kocha samotność i rzadko kiedy się odzywa, a jeśli już to tylko komuś dogryza bądź, jednym słowem, wybucha. W trzecim rozdziale Darkrai zmienia mu imię z Kaosu na Kaos.
Ataki: akcja, wycie

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/0/00/359Absol.png/150px-359Absol.png
Gekido - nieco łagodniejszy niż Kaosu, jednak lepiej nie ryzykować denerwowaniem go. Zawsze sprawia wrażenie zamyślonego, lecz kiedy tylko usłyszy słowo 'walka', bądź jego synonimy, od razu ożywia się. Podczas bitwy często wpada w szał; wtedy nic nie powstrzyma go przed zabiciem swojego celu. Wspaniały tropiciel, wytrawny łowca i niesamowity wojownik- jego jedyną wadą jest słaba psychika.
Ataki: zwód, drapanie, krzywe spojrzenie, kula cienia, podwójna drużyna, mroczny pazur

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/3/3d/197Umbreon.png/145px-197Umbreon.png
Hanran - bardzo dziecinny. Nie lubi walczyć, czasem jednak zdarza się, że pierwszy rzuca się w wir walki, a wtedy nic go z niego nie wyrwie, dopóki wszyscy wrogowie nie zostaną pokonani. Podczas polowań zawsze denerwuje swoim towarzystwem Gekida. Płochliwy i łatwowierny.
Ataki: akcja, machanie ogonem, pomocna dłoń, kula cienia

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/5/53/228Houndour.png/140px-228Houndour.png
Anthony - spokojny i opanowany Pokemon; nie posiada oczu [nie patrzcie na obrazek...], jednak jego ojcem był Lucario, więc odziedziczył po nim 'dar' rozpoznawania aury innych. Poznajemy go w trzecim rozdziale, kiedy Kaos i Hanran trafiają do lochu.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/6/6d/491Darkrai.png/200px-491Darkrai.png
Senshi - niegdyś mistrz Kaosa, Gekida i Hanrana. Bezwzględny, nie wiedzący co to litość wojownik, który jako jedyny jest w stanie oprzeć się zabójczemu spojrzeniu swoich byłych uczniów. W trzecim rozdziale okazuje się, że nie jest on Salamancem, tylko Darkraiem.

Ostatnio edytowany przez Tsume (2010-08-08 14:56:45)

http://iv.pl/images/84235574392411225098.png
Karta koordynatora

BOX
Imię: Tsume
Nazwisko: Neko
Opis postaci: Tsume, to drobna, 12-letnia dziewczyna o czarnych włosach i bladej cerze. Zawsze stara się trzymać na boku; nieśmiała, jednak kiedy już się z kimś zaprzyjaźni, jest straszną gadułą, którą bardzo łatwo zdenerwować.
Cele: Zostać mistrzem ligi Sinnoh; złapać Eevee, wszystkie jej ewolucje oraz Shaymina; zostać najlepszą koordynatorką wszech czasów; ewoluować startera do Luxraya.

3 wygrane, 0 przegranych i 0 zremisowanych walk.

Pokemony:

http://www.pokemonelite2000.com/sprites/dungeon2_sprites/403.png
Shinx [http://img374.imageshack.us/img374/5776/malern8.gif]; Ataki: ładowanie, akcja, gryzienie, iskra, kieł pioruna, piorun, wyładowanie
http://www.pokemonelite2000.com/sprites/dungeon2_sprites/252.png
Treecko [http://img61.imageshack.us/img61/3107/femalemz9.gif]; Ataki: plaskanie, miażdżenie, szybki atak, nasienny pocisk, kula energii, stalowy ogon
http://www.pokemonelite2000.com/sprites/dungeon2_sprites/276.png
Tailow [http://img374.imageshack.us/img374/5776/malern8.gif]; Ataki: dziobanie, atak skrzydłami, szybki atak, podwójny zespół, powietrzny as, stalowe skrzydło, powietrzna cięcie
http://www.pokemonelite2000.com/sprites/dungeon2_sprites/353.png
Shuppet [http://img61.imageshack.us/img61/3107/femalemz9.gif]; Ataki: skrzek, kula cienia, akcja, ognik, piorun
http://www.pokemonelite2000.com/sprites/dungeon2_sprites/418.png
Buizel [http://img61.imageshack.us/img61/3107/femalemz9.gif]; Ataki: armatka wodna, bomba dźwięku, wodny puls, szybki atak, strumień wody
http://www.pokemonelite2000.com/sprites/dungeon2_sprites/261.png
Poochyena [Kaosu] [http://img374.imageshack.us/img374/5776/malern8.gif]; Ataki: warkot, cios głową, kula cienia, gryzienie, mroczny puls, straszna twarz, atak piaskiem, akcja, szybki atak, wycie

Ekwipunek: 1 opakowanie karmy dla Pokemonów [6/10], 1600 $, PokeNav [telefon], PokeDex
Odznaki: http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh1.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh2.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh3.png

http://www.eonlightvalley.com/images/random/pquiz/pqhoundoom.jpg
_______
[CB]
[Modo] - Tom - Dzisiaj 20:52:04 - [ 1776 ChatBox Postów ]
Tsume- Kanuri?;d

Osz w mordę! Zdemaskowali mnie! T^T

#2 2010-07-26 09:53:33

Tom

Punktów :   
Cel:

Re: Memento mori

O kurczę..
No to trzyma w napięciu przez cały czas czytania. Czekam z niecierpliwością na dalszą część, bo chya będzie prawda?
Jak dla mnie genialne.

#3 2010-07-26 10:30:45

Tsume

Punktów :   

No, trzeba przyznać, że uwielbiam pisać w taki sposób, żeby nikt nie domyślił się, co będzie dalej. Żeby opowiadanie było takie... Nieprzewidywalne!
A dalsze rozdziały? Na pewno nie będą tak długie jak prolog; napadła mnie wena twórcza!
I dzięki ^ ^

Karta koordynatora

BOX
Opis postaci: Tsume, to drobna, 12-letnia dziewczyna o czarnych włosach i bladej cerze. Zawsze stara się trzymać na boku; nieśmiała, jednak kiedy już się z kimś zaprzyjaźni, jest straszną gadułą, którą bardzo łatwo zdenerwować.
Cele: Zostać mistrzem ligi Sinnoh; złapać Eevee, wszystkie jej ewolucje oraz Shaymina; zostać najlepszą koordynatorką wszech czasów; ewoluować startera do Luxraya.

Pokemony:

Shinx [http://img374.imageshack.us/img374/5776/malern8.gif]; Ataki: ładowanie, akcja, gryzienie, iskra, kieł pioruna, piorun, wyładowanie
Treecko [http://img61.imageshack.us/img61/3107/femalemz9.gif]; Ataki: plaskanie, miażdżenie, szybki atak, nasienny pocisk, kula energii, stalowy ogon
Tailow [http://img374.imageshack.us/img374/5776/malern8.gif]; Ataki: dziobanie, atak skrzydłami, szybki atak, podwójny zespół, powietrzny as, stalowe skrzydło, powietrzna cięcie
Shuppet [http://img61.imageshack.us/img61/3107/femalemz9.gif]; Ataki: skrzek, kula cienia, akcja, ognik, piorun
Buizel [http://img61.imageshack.us/img61/3107/femalemz9.gif]; Ataki: armatka wodna, bomba dźwięku, wodny puls, szybki atak, strumień wody
Poochyena [Kaosu] [http://img374.imageshack.us/img374/5776/malern8.gif]; Ataki: warkot, cios głową, kula cienia, gryzienie, mroczny puls, straszna twarz, atak piaskiem, akcja, szybki atak, wycie

Ekwipunek: 1 opakowanie karmy dla Pokemonów [6/10], 1600 $, PokeNav [telefon], PokeDex
Odznaki: http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh1.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh2.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh3.png

_______
[CB]
Tsume- Kanuri?;d

#4 2010-07-30 20:18:46

Tom

Punktów :   
Cel:

A ja ciągle czekam na kontynuacje i sie nie moge doczekac..

#5 2010-08-02 13:56:21

Nell

Punktów :   
Prywatny MG:: 14
Cel: Wygrać Pokazy Pokemon
Najlepszy Przyjaciel/Przyjaciółka: Ajana

Bombowe ! Chce jeszcze !

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/a/ab/DP_Cool_Trainer_F.png
Imię : Nell
Nazwisko : Bush
Region : Kanto
Ranga : Trener
Box
Nazwy pokemonów na niebiesko to te pokemony,które uczestniczą w pokazach pokemon.

Pokemony :

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/b/b3/MDP405.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/luxray.png Luxray
Ataki :
Ładowanie, Akcja, Gryzienie, Wyładowanie, Elektro Akcja, Podwójna Drużyna, Stalowy Ogon,
Kieł Pioruna, Piorun, Szybki Atak, Metalowy Pazur, Elektro Szok, Promień Sygnałowy, Prędkość, Obrona,
Extremalna Szybkość, Straszna Mina, Trujące Ukucie, Piorun Kulisty, Świecące Lusterko, Warknięcie,
Iskra, Sypnięcie Piaskiem, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Przerażająca Twarz, Ukryta Siła,
Siła, Sen, Ognisty Kieł, Lodowy Kieł, Super Siła, Uderzenie Łapą, Trujące Ukucie, Wściekłe Drapanie,
Nocne Cięcie, Pchnięcie, Przygniecenie Przeciwnika, Lodowy Promień, Giga Wstrząs, Fala Szoku,
Cięcie Furii, Miotacz Ognia.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/8/8b/MDP094.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/gengar.png Gengar 
Ataki :
Hipnoza, Zjadacz Snów, Kula Cienia, Pięść Cienia, Ciemna Pustka, Lizanie, Obraza, Psychiczny Cios,
Straszna Mina, Podwójna Drużyna, Cienisty Pazór, Ogniki, Ciemny Puls, Lodowa Pięść, Piorun, Cios Pioruna,
Skręto Cios, Obrona, Deszczowy Dzień, Giga Odpływ, Słoneczny Dzień, Świecące Lusterko, Warknięcie,
Ognista Pięść, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Samo - Zniszczenie, Przerażająca Twarz,
Łomot Czaszką, Centro Cios.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/f/f4/MDP068.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/machamp.png Machamp 
Ataki :
Nskie Kopnięcie, Chytre Spojrzenie, Cios Karate, Sejsmiczny Cios, Dynamiczny Cios, Mach Cios,
Ukośny Cios, Lodowa Pięść, Podwójna Drużyna, Ssąca Fala, Łamacz Murów, Ognista Pięść, Ognisty Strzał,
Straszna Twarz, Super Siła, Deszczowy Dzień,  Słoneczny Dzień, Medytacja, Tajemnicza Siła, Obrona,
Świecące Lusterko, Warknięcie, Miotacz Ognia, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Wykrywanie,
Ogniste Kopnięcie, Przerażająca Twarz, Centro Cios.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/a/ae/MDP045.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/vileplume.png Vileplume
Ataki :
Atak Głową, Atak Ciałem, Proszek Usypiający, Proszek Paraliżujacy, Trujący Pył, Nasienny Pocisk,
Kula Energi, Podwójna Drużyna, Słoneczny Dzień, Burza Liści, Giga Odpływ, Taniec Płatków, Zauroczenie,
Słoneczny Promień, Skręto Cios, Obrona, Synteza, Ostry Liść, Taniec Chaosu, Świecące Lusterko,
Warknięcie, Węzeł Trawy, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Bomba Życia, Przerażająca Twarz.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/5/53/MDP018.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/pidgeot.png Pidgeot
Ataki :
Dziobanie, Szybki Atak, Atak Piaskiem, Podmuch, Dzielny Ptak, Powietrzny As, Podwójna Drużyna,
Stalowe Skrzydło, Bliska Walka, Powietrzne Cięcie, Tajemnicza Moc, Atak Skrzydłami, Zawierucha, Obrona,
Szybki Atak, Giga Wstrząs, Fala Gorąca, Straszna Mina, Akcja, Złowrogi Wiatr, Świecące Lusterko, Sen,
Warknięcie, Sypnięcie Piaskiem, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Pneumatyczne Dziobanie,
Latanie, Frustracja.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/b/b9/MDP099.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/kingler.pngKingler
Ataki :
Bąbelkowy Promień, Szczypce, Wodna Broń, Gilotyna, Hydro Pompa, Podwójna Drużyna, Wodospad,
Promień Jutrzenki, Wir Wody, Fala, Bąbelki, Krabo Młot, Giga Wstrząs, Wodny Puls, Obrona, Lodowy Promień,
Stalowa Obrona, Zasłona Dymna, Świecące Lusterko, Warknięcie, Metalowy Pazur, Podwójny Zespół,
Bomba Błotna, Uderzenie, Hiper Promień, Przerażająca Twarz, Super Siła, Antyczna Siła, Centro Cios, Zamieć.

W torbie ...

* 14x Pokeball, PokeDex
* 10600$, Telefon
* Jedzenie, Picie, Karma

* http://pokedream.com/pokerep/images/evolutions/shiny-stone.gif http://pokedream.com/pokerep/images/evolutions/dawn-stone.gif

_____________________________________________________________________________________________

http://www.eonlightvalley.com/images/random/pquiz/pqmew.jpg

#6 2010-08-02 15:41:25

Tsume

Punktów :   

Ludu kochany, przepraszam za opóźnienie... Ale mam dla was dobrą nowinę: dzisiaj lub jutro ukarze się nowy rozdział! ^ ^
A teraz czas na zapowiedź:

Rozdział I: Mistrz zabójców

Rozdział ten zaczyna się trzy lata po wydarzeniach z prologu; czyli dokładnie w dzień trzecich urodziny Poochyeny, Absola i Umbreona.
Według starej, wilczej legendy, każdy Pokemon, który w przyszłości chce zostać wojownikiem, powinien w wieku trzech lat rozpocząć naukę... A inna, równie stara opowiada o tym, że każdy z wilków w watasze jest równy, że nikt nie powinien zabijać szczeniąt i że w świecie wilków nie istnieją odmieńcy... Wiec starszyzna nie może nic poradzić na to, że trójka zabójczych szczeniaków chce w niedalekiej przyszłości nauczyć się odbierać życie innym własnymi łapami, a nie wzrokiem... Jednak kto odważy się zostać mistrzem trzech szczeniąt? Czy również okaże się wyrzutkiem, niechcianym przez stado i zabijającym wszystko na swojej drodze? A może będzie to dopiero pierwszy z mistrzów wilczków, ponieważ wszyscy zostaną potraktowani ich zabójczym spojrzeniem...?

Karta koordynatora

BOX

Pokemony:

_______
[CB]
Tsume- Kanuri?;d

#7 2010-08-02 16:04:23

Tom

Punktów :   
Cel:

Całkiem nieźle sie zapowiada:)
Ale o co tu dokladnie chodzi, to ja nie mamnajmniejszego pojęcia.

#8 2010-08-03 09:21:57

Tom

Punktów :   
Cel:

Genialne!
"Chcem być wojownikiem!" Teksty Hanrana wymiatają.
To godne podziwu, że w tak poważnej i miejscami strasznej historii potrafisz zamieścić coś, co mnie rozbawia[o co ostatnio trudno, choć kilku osobm sie to udało].
Z niecierpliwieniem czekam na kolejne rozdziały. Mam nadzieję, że nie każesz nam tak długo czekać, jak ostatnio?

#9 2010-08-03 09:55:46

Tsume

Punktów :   

Dzięki, dzięki...
Hanran? No cóż, uznałam, że w tej historii przyda się trochę humoru i 'dziecinności'.
Następne rozdziały... Hm... Powinny pojawić się za niedługo. Dzisiaj, jutro lub pojutrze, powinny być. ^ ^

I czas na zapowiedź!

Rozdział II: Trening
Rada już wybrała- Kaosa, Gekida i Hanrana będzie szkolić Senshi, młody wojownik.
Pierwszy trening rozpoczyna się zaraz po poznaniu nauczyciela- jednak, według Poochyeny i Umbreona jest to dość nietypowy trening. Polega on na znalezieniu śladów różnych Pokemonów, a następnie zabiciu ich. Oczywiście Absol skacze z radości mogąc popisać się przed nowym mistrzem swoimi umiejętnościami, co nie za bardzo podoba się Kaosu.
Poochyena przez cały trening wydaje się spięta i rzadko kiedy się odzywa. Nie ma się co dziwić- zawsze jako pierwsza wyczuwa zagrożenie, a mistrz jest w stosunku do niej bardzo... nie miły. Cały czas wychwala Hanrana i Gekido, nawet za ich błędy, a Kaosu karci za dobrze wykonane zadanie.
Czy Senshi naprawdę jest tym, za kogo się podaje...?

Ostatnio edytowany przez Tsume (2010-08-03 10:29:26)

Karta koordynatora

BOX

Pokemony:

_______
[CB]
Tsume- Kanuri?;d

#10 2010-08-03 20:18:24

Nell

Punktów :   
Prywatny MG:: 14
Cel: Wygrać Pokazy Pokemon
Najlepszy Przyjaciel/Przyjaciółka: Ajana

Nie mogę się doczekać następnego rozdziału

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/a/ab/DP_Cool_Trainer_F.png
Imię : Nell
Nazwisko : Bush
Region : Kanto
Ranga : Trener
Box
Nazwy pokemonów na niebiesko to te pokemony,które uczestniczą w pokazach pokemon.

Pokemony :

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/b/b3/MDP405.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/luxray.png Luxray
Ataki :
Ładowanie, Akcja, Gryzienie, Wyładowanie, Elektro Akcja, Podwójna Drużyna, Stalowy Ogon,
Kieł Pioruna, Piorun, Szybki Atak, Metalowy Pazur, Elektro Szok, Promień Sygnałowy, Prędkość, Obrona,
Extremalna Szybkość, Straszna Mina, Trujące Ukucie, Piorun Kulisty, Świecące Lusterko, Warknięcie,
Iskra, Sypnięcie Piaskiem, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Przerażająca Twarz, Ukryta Siła,
Siła, Sen, Ognisty Kieł, Lodowy Kieł, Super Siła, Uderzenie Łapą, Trujące Ukucie, Wściekłe Drapanie,
Nocne Cięcie, Pchnięcie, Przygniecenie Przeciwnika, Lodowy Promień, Giga Wstrząs, Fala Szoku,
Cięcie Furii, Miotacz Ognia.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/8/8b/MDP094.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/gengar.png Gengar 
Ataki :
Hipnoza, Zjadacz Snów, Kula Cienia, Pięść Cienia, Ciemna Pustka, Lizanie, Obraza, Psychiczny Cios,
Straszna Mina, Podwójna Drużyna, Cienisty Pazór, Ogniki, Ciemny Puls, Lodowa Pięść, Piorun, Cios Pioruna,
Skręto Cios, Obrona, Deszczowy Dzień, Giga Odpływ, Słoneczny Dzień, Świecące Lusterko, Warknięcie,
Ognista Pięść, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Samo - Zniszczenie, Przerażająca Twarz,
Łomot Czaszką, Centro Cios.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/f/f4/MDP068.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/machamp.png Machamp 
Ataki :
Nskie Kopnięcie, Chytre Spojrzenie, Cios Karate, Sejsmiczny Cios, Dynamiczny Cios, Mach Cios,
Ukośny Cios, Lodowa Pięść, Podwójna Drużyna, Ssąca Fala, Łamacz Murów, Ognista Pięść, Ognisty Strzał,
Straszna Twarz, Super Siła, Deszczowy Dzień,  Słoneczny Dzień, Medytacja, Tajemnicza Siła, Obrona,
Świecące Lusterko, Warknięcie, Miotacz Ognia, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Wykrywanie,
Ogniste Kopnięcie, Przerażająca Twarz, Centro Cios.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/a/ae/MDP045.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/vileplume.png Vileplume
Ataki :
Atak Głową, Atak Ciałem, Proszek Usypiający, Proszek Paraliżujacy, Trujący Pył, Nasienny Pocisk,
Kula Energi, Podwójna Drużyna, Słoneczny Dzień, Burza Liści, Giga Odpływ, Taniec Płatków, Zauroczenie,
Słoneczny Promień, Skręto Cios, Obrona, Synteza, Ostry Liść, Taniec Chaosu, Świecące Lusterko,
Warknięcie, Węzeł Trawy, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Bomba Życia, Przerażająca Twarz.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/5/53/MDP018.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/pidgeot.png Pidgeot
Ataki :
Dziobanie, Szybki Atak, Atak Piaskiem, Podmuch, Dzielny Ptak, Powietrzny As, Podwójna Drużyna,
Stalowe Skrzydło, Bliska Walka, Powietrzne Cięcie, Tajemnicza Moc, Atak Skrzydłami, Zawierucha, Obrona,
Szybki Atak, Giga Wstrząs, Fala Gorąca, Straszna Mina, Akcja, Złowrogi Wiatr, Świecące Lusterko, Sen,
Warknięcie, Sypnięcie Piaskiem, Podwójny Zespół, Bomba Błotna, Uderzenie, Pneumatyczne Dziobanie,
Latanie, Frustracja.

http://archives.bulbagarden.net/media/upload/b/b9/MDP099.png http://pokemondb.net/images/sprites/diamond-pearl/icon/kingler.pngKingler
Ataki :
Bąbelkowy Promień, Szczypce, Wodna Broń, Gilotyna, Hydro Pompa, Podwójna Drużyna, Wodospad,
Promień Jutrzenki, Wir Wody, Fala, Bąbelki, Krabo Młot, Giga Wstrząs, Wodny Puls, Obrona, Lodowy Promień,
Stalowa Obrona, Zasłona Dymna, Świecące Lusterko, Warknięcie, Metalowy Pazur, Podwójny Zespół,
Bomba Błotna, Uderzenie, Hiper Promień, Przerażająca Twarz, Super Siła, Antyczna Siła, Centro Cios, Zamieć.

W torbie ...

* 14x Pokeball, PokeDex
* 10600$, Telefon
* Jedzenie, Picie, Karma

* http://pokedream.com/pokerep/images/evolutions/shiny-stone.gif http://pokedream.com/pokerep/images/evolutions/dawn-stone.gif

_____________________________________________________________________________________________

http://www.eonlightvalley.com/images/random/pquiz/pqmew.jpg

#11 2010-08-06 17:54:35

Tom

Punktów :   
Cel:

Uooo, no nie powiem, naprawdę porządny rozdział i zapowiada się bardzo mroczna historia. Nie waż się rezygnować z jej pisania!
Tylko jakim cudem Senshi zawładnął umysłem innego pokemona? Naprawde bardzo ciekawe. Czekam na kolejny rozdział.

Licze ne rewanz[w postaci komentarza, nie pochlebnej opinii:) No ale moja była obiektywna]

#12 2010-08-08 15:23:58

Tom

Punktów :   
Cel:

O, kurcze.. Tego sie nie spodziewałm. Ale nie powiem, abrdzo dobry trzeci rozdział, który może kompletnie zaskoczyć czytelnika, co też zrobił ze mną. Czekam na dalsze rozdziały

#13 2010-09-04 18:54:09

Kanuri

Punktów :   

Zabijcie mnie! Ten rozdział jest tak krótki, że aż się rzygać chce! Nie miałam pomysłu... Ale następny będzie na pewno dłuższy!

Rozdział IV: Plany

...A jakież było ich zdziwienie, kiedy zobaczyli przed sobą maleńkiego Absola!
   - Hm? - zapytał zdziwiony Kaos, trącając łapą ciało nie przytomnego Absola.
   - C-co? - spytał wilk, wstając natychmiast. Rozejrzał się nieprzytomnym wzrokiem po celi, a potem mruknął: - Gdzie ja jestem?
   - Zacznijmy od innego pytania: kim jesteś? - warknął Hanran, a Kaos spojrzał na niego zdziwiony. Kto by pomyślał, że to nadal ten sam, niegdyś głupi, nierozgarnięty i przyjazny Umbreon?
   Mały Absol poruszył się niespokojnie, a potem utkwił wzrok w oczach Hanrana.
   - Jestem... Jestem... - najwyraźniej wilczek nie pamiętał, kim tak naprawdę jest.
   - Jesteś siostrą Gekida, nieprawdaż? - zapytał Anthony, zza pleców Kaosa.
   - T-t-tak... Teraz pamiętam... Jestem Rachel - przedstawiła się.
   - Siostra Gekida, hę? - spytał Hanran, patrząc na nią dziwnie.
   - Tak, już mówiłam - warknęła.
   - Hej, mała, nie takim tonem!
   - A tobie to wszystko wolno, co?!
   - Jestem większy, silniejszy i w równej walce za nic byś mnie nie pokonała!
   - Dajcie kobietom równe prawa!
   - HEEJ! CO TAM SIĘ DZIEJE?! - ich kłótnie nagle przerwał znajomy głos.
   - GEKIDO! - krzyknęli jednocześnie, podbiegając do metalowych krat.
   - Gekido, weź go one mnie! - wrzasnęła Rachel, do schodzącego po stromych schodach Absola.
   - Oh, siostrzyczko, zamknij się - warknął Gekido. Dopiero teraz zauważyli, że jego ciało otacza ciemnofioletowa energia.
   - Co oni ci zrobili?! - krzyknęła Rachel; po jej policzku spłynęła samotna łza. Potem następna. I jeszcze jedna.
   - Mi? Co ty mówisz, Rachel? Przecież zawsze taki byłem - odwarknął Absol, przyglądając się zalanej łzami twarzy siostry.
   - Nie prawda... NIE BYŁEŚ TAKI! - wrzasnęła, atakując go Kulą Cienia. Absol szybko przeciął ją na pół Cienistym Pazurem.
   - Zrozum, Rachel. Nigdy mnie nie pokonasz. Nie teraz, nie za rok, nie za dwa. Nigdy - powiedział Gekido i wybuchnął śmiechem. Po chwili odwrócił się i odszedł powoli. Jego śmiech jeszcze długo odbijał się echem po lochu.
   Rachel zalała się łzami i poszła do ciemnego kąta więzienia; co dziwne, zaraz za nią szedł Hanran, próbując ją pocieszyć.

Następnego dnia, Kaos wstał wyjątkowo wcześnie. Obudził Anthonego i zaczęli planować ucieczkę.
   - Najpierw trzeba by rozwalić te kraty - powiedział, a Poochyena przytaknęła. - Potem pokonać strażników, ale to nie problem. Największym problemem jest to, że potem trzeba przejść koło sali, gdzie codziennie biesiaduje Senshi. Jest to również jego sypialnia - wytłumaczył. - Ale kiedy już pozbędziemy się krat... Pokonamy strażników... Przejdziemy koło Senshiego... Znów pokonamy strażników... Wyjdziemy głównym wejściem... To będziemy wolni - dodał. Kaos znów przytaknął.
   - Kiedy uciekamy? - spytał, a Anthony na chwilę zamilkł.
   - Hm.. A kiedy najbardziej ci odpowiada?
   - Dzisiaj wieczorem.

Po południu, kiedy Hanran i Rachel obudzili się, Anthony i Kaos przedstawili im swój plan. Umbreon i Absol przytaknęli.
   - Tylko pamiętajcie. Kiedy przyjdą strażnicy, żeby dać nam jedzenie, Hanran i Kaos zabiją ich wzrokiem. Potem... - powiedział Houndour, jednak przerwał mu zdziwiony głos Umbreona.
   - Właśnie, Rachel, dlaczego jeszcze żyjesz? Przecież tyle razy patrzyłem w twoje jakże piękne oczy....
   - Jestem siostrą Absola, być może dlatego. A poza tym, byłam służącą Darkraia, więc dał mi trochę swojej mocy, a co za tym idzie- mocy Arceusa. Dzięki niej nie umarłam. - odparła, chichocząc.
   - Czyli możesz też zamieniać się w różne Pokemony? - wtrącił Kaos, a Rachel spojrzała na niego zdziwiona.
   - A wiesz, że nigdy nad tym nie myślałam? - odparła.
   - A więc spróbuj! Taka umiejętność może się nam bardzo przydać! - zauważył Anthony.
   Rachel zamknęła oczy i zacisnęła zęby. Futro na jej karku zjeżyło się, zaczęła ją otaczać pomarańczowa energia. Nagle energia całkowicie ją pochłonęła, a na miejscu Absol pojawiła się Charmeleon.
   - Brawo! - pogratulował jej Hanran.
   - Tak, ta umiejętność bardzo nam się przyda - uśmiechnęła się Rachel. - A więc kiedy stąd ciekamy?
   - Dzisiaj wieczorem, już mówiłem - mruknął Anthony.

http://img811.imageshack.us/img811/7696/jolteons.png http://img822.imageshack.us/img822/2935/gyaradosw.png http://img406.imageshack.us/img406/637/blastoise.png http://img409.imageshack.us/img409/6839/umbreonl.png http://img832.imageshack.us/img832/4471/pidgeotz.png http://img12.imageshack.us/img12/8409/riolug.png
BOX
Kanuri Stransi <Kani>
MISTRZYNI LIGI SINNOH
http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto1.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto2.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto3.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto4.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto5.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto6.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto7.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/kanto8.png
http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh1.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh2.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh3.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh4.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh5.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh6.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh7.png http://www.mapletowers.com/trainercards/images/badges/sinnoh8.png
http://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/7/74/Trio_Badge.png/50px-Trio_Badge.pnghttp://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/8/85/Basic_Badge.png/50px-Basic_Badge.pnghttp://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/8/8a/Insect_Badge.png/50px-Insect_Badge.pnghttp://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/5/5b/Bolt_Badge.png/50px-Bolt_Badge.pnghttp://archives.bulbagarden.net/media/upload/thumb/2/29/Quake_Badge.png/50px-Quake_Badge.png

Liderka Pokemon Rangers.

Team:

~http://archives.bulbagarden.net/media/upload/e/e7/Ani135OD.png Jolteon
Kula Cienia, Akcja, Niski Cios, Piorun, Szybki Atak, Elektroszok

~http://archives.bulbagarden.net/media/upload/6/60/Ani130ODS.png Gyarados http://archives.bulbagarden.net/media/upload/6/6f/ShinyGSStars.png
Hiper Promień, Wodny Bicz, Wściekłość Smoka, Wodospad, Bąbelki, Owinięcie, Miotacz Płomieni

~http://archives.bulbagarden.net/media/upload/1/15/Ani009OD.png Blastoise
Bąbelkowy Promień, Bańka, Akcja, Schowanie Się, Wodna Pompa, Wodospad, Wodna Broń, Czekanie, Lodowy Promień, Orzeźwienie, Wodny Bicz, Ukryta Siła, Wodny Ogon, Bomba Błotna, Hydro Pompa, Taniec Deszczu

~http://archives.bulbagarden.net/media/upload/b/be/Ani197OD.png Umbreon
Gryzienie, Atak Piaskiem, Kula Cienia, Akcja, Nocne Cięcie, Ukryta Moc, Iluzja

~http://archives.bulbagarden.net/media/upload/9/98/Ani018OD.png Pidgeot
Dziobanie, Akcja, Atak Pazurami, Tornado, Szybki Atak, Stalowe Skrzydło, Ukryta Siła, Podwójna Drużyna, Dzielny Ptak, Wichura, Powietrzny As, Wściekłe Drapanie

~http://archives.bulbagarden.net/media/upload/7/78/Ani447OD.png Riolu
Akcja, Kula Aury, Centro Cios

http://mobmg.photobucket.com/albums/v103/Coronis/Pokemon/Items/PokedexIV.png?t=1255190923, Poke-karma, Telefon, 2xhttp://archives.bulbagarden.net/media/upload/e/e1/Bag_Hyper_Potion_Sprite.png [+60HP], http://archives.bulbagarden.net/media/upload/a/a3/Bag_Super_Potion_Sprite.png [+50 HP], styler, 4.900$, 1 jajo Riolu, 1x MasterBall, 3x PokeBall
_________
http://img409.imageshack.us/img409/6839/umbreonl.png http://img14.imageshack.us/img14/1790/umbreon2.png
I'm Umbreon, queen of darkness!

#14 2010-09-05 06:03:40

Tom

Punktów :   
Cel:

Nareszcie! No, mimo wszystko podoba mi się, jak wymysliłaś to, co zrobic, by ona nie umarla przez ich wzrok.;]
Oczywiscie szkoda, że konczy sie już teraz, ale w przyszłym już chyba wielka ucieczka, co? Czekam..

#15 2010-09-07 19:08:56

Meylin

Punktów :   
Prywatny MG:: 16
Najlepszy Przyjaciel/Przyjaciółka: Shadow,Siwy,Rikki

To jest super

Imię:Meylin
Nazwisko:Ravera
Plecak:5 pokeballi,pokedex,7000$ ,
Odznaki:http://img704.imageshack.us/img704/7255/sinnoh1.pnghttp://img843.imageshack.us/img843/6370/sinnoh2.png http://img201.imageshack.us/img201/5073/sinnoh3.png http://img59.imageshack.us/img59/1259/sinnoh4.png
Pokemony:
1.Grotle [ on ]
http://img833.imageshack.us/img833/7617/dpmfa388.png
ataki:Ostry Liść, Synteza, Schowanie Się, Kula Energii, Burza Liści , Nasienie Mocy, Giga Drenaż , Akcja , Ziarno Pijawka , Absorpcja
2.Magmortar [ on ]
http://img444.imageshack.us/img444/8104/dpmfa467.png
ataki:Smog, Atak Ciałem, Miotacz Ognia, Puls Lawy, Kula Ognia, Hiper Promień, Ognisty Błysk, Szybki Atak, Ognista Spirala , Pożar
3.Meguroko [ on ]
http://img710.imageshack.us/img710/1865/bwfr551.png
ataki:Gryzienie,Trzęsienie Ziemi, Pisakowy Grobowiec,Straszna Twarz , Tunel
4.Janobii [ ona ]
http://img201.imageshack.us/img201/2060/496.png
ataki:Atak  Ciałem , Burza Liści , Straszna Twarz , Ostry Liść, Dzikie Pnącze , Warczenie , Leśny Mixer , Krzywe Spojrzenie , Kula Energii
5.Tyranitar [ on ]
http://img69.imageshack.us/img69/7572/dpmfa248.png
ataki:Gryzienie, Hiper Promień, Cios Ciałem, Stwardnienie, Łomot Czaszką, Atak piaskiem, Atak Ogonem , Lawina
6. Kenhorou [ on ]
http://img718.imageshack.us/img718/8619/521.png
ataki:Powietrzny As, Dziobanie, Akcja, Pneumatyczne Dziobanie, Dzielny Ptak, Dziobanie,Szybki Atak ,Podniebny Atak, Przecinacz Powietrza,Niebiański Atak , Wicher , Atak Skrzydłem

Toplista gier - RPG, MMORPG, Fantasy, Gry Online Toplista gier PBF

Stopka forum

RSS