Jako iż wszyscy dają opisy postaci, to ja też chcę.
Imię i nazwisko: Tommy Foley
Opis: Mulat o czarnych włosach i zielonych oczach. Nosi jasnozieloną koszulkę na krótki rękaw i czarne spodenki do kolan. Zwykle unika kontaktu z ludźmi, których nie zna. Nie ma kolegów ani koleżanek, jest skromny i cichy.
Pokemony:
Mudkip - Starter Tommy'ego. Dostał go od prof. Bircha.
Eevee - Tommy dostał go od wujka. Jako iż to jest pierwszy Eevee jakiego widział Tommy, nie wie iż jest on świecący.
- - - - - -
Gdzieś daleko stąd istnieje świat zamieszkiwany przez stworzenia zwane pokémonami. Istoty te różnią się od siebie wyglądem, kolorami i umiejętnościami. Ludzie żyją z nimi w harmonii. Hodują je, trenują i walczą za ich pomocą. Każde dziecko opuszcza swój dom wraz ze swoim pierwszym pokemonem i wyrusza w podróż po całym regionie. Do tej pory odkryto cztery regiony: Kanto, Johto, Hoenn i Sinnoh. Jest jeszcze piąty, Isshu ale nie jest jeszcze oficjalnie otwarty.
Moja opowieść zaczyna się w Hoenn, w mieście Petalburg, w którym to młody chłopak o imieniu Tommy jedzie wybrać swojego pierwszego pokemona. Zwykle każdy trener otrzymuje pokemona o jednym z trzech typów: wody, ognia lub trawy. W Hoenn te pokemony to: błotna ryba - Mudkip, mały kurczak - Torchic i leśny gekon - Treecko.
To byłby koniec wstępu. Wkrótce ciąg dalszy.
Jakiego startera wybierze Tommy? Jakie zadanie na niego czeka? Kto będzie jego rywalem?
PS: Wiem, że zalatuje tutaj moim zapisem do PBF, jednak tutaj będzie trochę trudniejsze zadanie, będzie rywal, pokemony takie, jakie mi się podobają oraz więcej frajdy przy pisaniu.
CIĄG DALSZY TUTAJ
Ostatnio edytowany przez Osci (2010-08-19 19:01:10)
Paul nie mogłeś wyskrobać czegoś więcej?
Dużo opisów i to jest plus. Na razie dla mnie troche za mało, zeby to ocenić, ale mam nadzieje, że jakiś zło też bedzie w twojej opowieści? Mamnadzieję. No i nie podoba mi sie skracanie rozdziałów opisami z pokedexa-ja tam wole tlyko pisac, ze wyciągnął ddex i sprawdził informacje.;]
Ale mimo wszystko nawet nieźle, czekam na kolejne rozdzialy:)
Gość
Fajne opowiadanie.Ciekawe sie zapowiada.Fabuła taka sobie.Trochę mi się pomieszały dialogi.Ale i tak jest Super
Właśnie znalazłem coś, co bardzo mi nie pasuje
"Jest jeszcze piąty, Isshu ale nie jest jeszcze oficjalnie otwarty."
Region może być otwarty? Moim zdaniem tu powinno być raczej coś w stylu"Odkryty został również regiony Isshu, jednak nasi naukowcy dopiero zaczynają badania tego obszaru"
Może się myle ale jest takie coś
"Tommy sięgnął po portfel, w którym znalazł 700$"
i potem
" Czy wujek schował w plecaku pieniądze?"
Znalazł 700$ a następnie jest pytanie Czy wujek schował w plecaku pieniądze? nie kapuje zrobiłeś chyba błąd
Ale spoko jest fajowe
To nie jest błąd. Ale może nie do końca poprawnie to napisałem. On wyciągnął SWÓJ portfel, a w plecaku gdzieś była kasa od wujka.
Dzięki za komentarze, przynajmniej wiem, że ktoś to czyta. Rozdział 4 dodany, krótszy od wcześniejszych. Stwierdziłem, że tamte był za długie, więc postanowiłem skrócić. I Hope you enjoy my Fick .
No, przynajmniej zobaczyłem Chimchara w akcji i nie jest cieniakiem :]
Za 3-7 dni, no wiesz co? ja to dodaję chyba po dwa dziennie[raz zdarzyło sie trzy, stąd liczba 41-.-]
Ale ten gościu jest gorszy ode mnie[mowa i o walce i o gadaninie:D]